2013.02.26.
08:09

Írta: haanchee

SUHANJ! a vízben is

Pásztory Dóra kétszeres paralimpiai bajnok úszó nevelőedzője, a közelmúltban elhunyt Málnai István munkáját továbbfolytatva végtaghiányos és mozgássérült gyermekeknek tart heti rendszerességgel úszásórákat - a mozgássérültekkel közös futás és a látássérülteknek szervezett spinning edzések mellett így újabb sportág került fel a SUHANJ! Alapítvány palettájára. A program a Budapest Bank anyavállalata, a GE Capital 5000 dolláros, azaz több mint 1 millió forintos támogatásából valósul meg.

A SUHANJ! Alapítvány közhasznú szervezet, 2010-ben azzal a céllal jött létre, hogy megossza a mozgás örömét sérült és fogyatékos társainkkal. Ennek érdekében heti rendszerességgel biztosít sportolási lehetőséget kerekesszékeseknek, látássérülteknek és végtaghiányosoknak több sportágban.

Az úszás az egyik legegészségesebb sportág, amely természetes módon mozgat meg minden izmot, így a fogyatékos emberek rehabilitációjában és rekreációjában is óriási szerepet játszik. A végtaghiányos, mozgáskorlátozott gyerekek nehezen integrálhatóak az ép gyerekek úszásoktatásába, hiszen speciális odafigyelést és technikát igényelnek. Málnai István oktató emlékére, az ő módszerét és szemléletét folytatva zajlik az oktatás: a SUHANJ! úszáson egyszerre egy gyerek vesz részt, aki az oktató teljes figyelmében részesül.

Hetente egy-két alkalommal járnak a gyerekek a Sportmax-Hegyvidék tanmedencéjébe és a Dagály Strandra. A Dagály Gyógyfürdő kedvezményes jeggyel járul hozzá a programhoz, míg a Sportmax-Hegyvidék példaértékű nyitottsággal áll az integrációhoz: rendelkezésre bocsájtja a tanmedencéjét és a szülőknek ingyenes belépést biztosít.

uszas.jpg

„Málnai István tragikus halála indította el bennem a folyamatot, melynek végeredménye, hogy ma már heti 3-4 alkalommal oktatok úszást. Pike több, mint 25 éven keresztül tanította a fogyatékos gyerekeket és felnőtteket úszni. Egy végtaghiányos gyermek családjának már az is komoly anyagi ráfordítás, hogy egyáltalán eljussanak az uszodába, így nagyon örülök, hogy a támogatásnak köszönhetően a gyerekek ingyenesen vehetnek részt az oktatásokon, csak a kedvezményes belépő árát kell kifizetniük.” – mondta Pásztory Dóra.

Az úszásoktatás indulásához a Budapest Bank anyavállalata a GE Capital 5000 dollár, azaz több mint 1 millió forint támogatással járult hozzá. A vállalat 10 európai országban hirdette meg pályázatát, amelyen leányvállalatainak munkatársai támogatásra jelölhettek karitatív, közösségi célokért dolgozó alapítványokat, szervezeteket. A Budapest Bank munkatársának közreműködésével elnyert adományt az oktatói bérletek és díjak, illetve az úszáshoz szükséges eszközök vásárlására fordítja az alapítvány.

Forrás: Suhanj!

Szólj hozzá!

Címkék: sport úszás news mozgás mozgássérült sportolás úszásoktatás fogyatékkal élő Suhanj! Alapítvány

A bejegyzés trackback címe:

https://lifestyleguru.blog.hu/api/trackback/id/tr695105887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása