2013.07.20.
09:45

Írta: haanchee

Győzd le a fáradtságot!

Folyton fáradt vagy, nem segít a kávé, a zöld tea, állandóan arra gondolsz, milyen jó lenne lefeküdni aludni? A következő 5 tipp segíthet, hogy túllendülj a holtponton, és egy kicsit pihentebben tudj létezni napközben.

faradt.jpg1. Reggelizz okosan!

Tartalmas, energiadús reggelit válassz, amely egyszerre tartalmaz rostokat, összetett szénhidrátokat és fehérjéket - ezek mind üzemanyagot biztosítanak a szervezet számára a lendületes napindításhoz. Néhány reggeli tippet itt is találsz.

2. Szakíts időt az edzésre!

Ne gondold, hogy az edzés még jobban elfáraszt majd, pont ellenkezőleg: a mozgás felpörgeti a vérkeringésed, megdolgoztatja az izmaidat, beindítja a hormonjaidat és az anyagcserédet, javítja a hangulatodat. Ha sportolsz, le tudod vezetni a felgyülemlett feszültséget is, és garantáltan jobban fogsz aludni éjszaka.

3. Hidratálj!

Fogyassz elegendő folyadékot napközben, főként vizet, mert ez az egészséges emésztés, az anyagcsere, a keringési rendszer és az agy működésének egyik kulcsa. Meglepő, de a fáradtság az egyik első jele a kiszáradásnak, és a fejfájást is képes enyhíteni egy-két pohár folyadék. Szóval tessék inni!

4. Lazíts!

Munka közben engedélyezz magadnak legalább kétóránként 5-5 perc pihenőt, amikor felállsz, megmozgatod magad, kimész a friss levegőre picit sétálni. Ezzel nem leszel kevésbé hatékony, sőt, kicsit feltöltődhetsz tőle, és a munka is jobban megy majd utána.

5. Kapcsold ki a kütyüket!

Este lefekvés előtt legalább 20 perccel kapcsolj ki minden elektromos berendezést, tévét, számítógépet, és a telefonodat is mellőzd. Így a szervezetednek lesz ideje megnyugodni, átállni, ráhangolódni az éjszakára, hogy aztán mélyen tudj aludni és hatékonyan pihenni. 

Fotó: Pinterest

Szólj hozzá!

Címkék: alvás fáradtság active víz pihenés mozgás lazítás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifestyleguru.blog.hu/api/trackback/id/tr705415954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása