2013.07.24.
14:37

Írta: haanchee

Így maradj fitt a kánikulában

Hőségriadó van, tűz a nap, de ekkor sem szabad megfeledkezni a mozgásról, hiszen a jó forma és a fittség minden évszakban jól jön. A következő pár tipp segítségével könnyebben átvészelheted a hőséget, és megőrizheted edzettséged is.

Ébredj a nappal

Időzítsd kora reggelre a mozgást, amikor a nap épp hogy csak felkel, így még nem lesz nagyon fülledt meleg, te pedig már a nap elején letudhatod az edzésadagod.

Menj az edzőterembe

A keményebb edzéseidet érdemes légkondicionált edzőteremben elvégezni, hogy a hatékonyságod ne romoljon a nagy meleg következtében.

nyar.jpgRagadj ütőt

Próbáld ki a squash-ot: egy kiadós ütögetés felpörget, kifáraszt, megizzaszt, de közben mégsem a tűző napon hajtod magad, hanem egy hűtött teremben.

Fuss az esőben

Bár a legtöbben nem szeretnek megázni, mégis érdemes kipróbálni, milyen, amikor egy kiadós nyári zápor hűsít a futóedzés során. Igazi élmény!

Csobbanj

Válassz olyan mozgást a kánikula idején, ami vízben végezhető: menj úszni, próbáld ki a vízi aerobikot, de akár a vízben futást, vagy a vízi spinninget is tesztelheted.

Irány a csúszdapark

A víz hűsít, a csúszdázás lelkesít, a lépcsőzés a csúszda tetejére pedig észrevétlenül megdolgoztatja az alsótest izmait.

Mini triatlonra fel

Úszás, bringázás, futás - ez a triatlon. Vágj bele te is, persze ne rögtön az Ironman-nek menj neki, inkább fuss és bringázz 30-30 percet, majd jöhet szintén 30 perc hűsítő úszás.

Irány a pláza

Ha úgyis szeretnél bevásárolni a leárazások során, akkor itt az ideje egy hosszú gyalogtúrának a plázában. Járj be minden üzletet, amit csak szeretnél, de a mozgólépcső helyett a rendes lépcsőn menj fel az emeletre!

Legyél éjszakai bagoly

Ha nem tudsz reggel felkelni és edzeni, próbáld ki az esti mozgást - ilyenkor már szintén hűvösebb és kellemesebb kint a levegő, jobban is megy majd az edzés, és utána az alvással sem lesz gondod.

Fotó: Pinterest

Ha szeretnél még több életmód-újdonságról, tippről értesülni, lájkold a LifeStyleGuru Facebook oldalát!

Szólj hozzá!

Címkék: sport edzés úszás nyár edzőterem futás active mozgás hőség kánikula squash fatb

A bejegyzés trackback címe:

https://lifestyleguru.blog.hu/api/trackback/id/tr745423066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása