2013.03.06.
14:51

Írta: haanchee

Reggeli személyre szabva

A reggeli fontos étkezés, ne hagyd ki, hiszen így látod el üzemanyaggal a tested és az agyad, hogy bírja az előtte álló napot. Nem mindegy ám, hogy mit reggelizel – íme, pár reggeli-tipp, válassz attól függően, mik a céljaid!

A legjobb reggeli, ha...

... délelőtt erősítő edzésed van

reggeli.jpgFontos az izomépítő fehérje bevitele a reggeli során, ha délelőtt szeretnél edzeni. Készíts spéci müzlit magadnak granolából, zabpehelyből, mandulából, mazsolából, és szárított áfonyából, majd öntsd le alacsony zsírtartalmú tejjel. Ha túl vagy az edzésen, egyél egy újabb adat fehérjét – ilyenkor kb. 20 grammra van belőle szükséged, hogy az izmaid feltöltődhessenek. Egyél alacsony zsírtartalmú túrót vagy ricottát, görög joghurtot, vagy ha közeleg az ebédidő, akkor sült marhát vagy sült csirkét. A fehérjeturmix is jó választás edzés utánra, hogy feltöltsd az izmaidat - válassz belőle cukormenteset.

... fogyni szeretnél

Egy kávé sajnos akkor sem elég reggelire, akkor sem, ha fogyókúrázol. Hogy felpörögj, ám egészséges antioxidánsokat vigyél a szervezetedbe, igyál zöld teát – még a kalória is kevesebb benne! És tessék enni is: készíts két tojásból rántottát, vagy fogyaszd főtt tojásként, majd rágcsálj el egy almát, vagy egy kis tál bogyós gyümölcsöt. Így ki fogsz tartani ebédig éhezés nélkül, mert rostot és fehérjét is fogyasztottál.

... még mindig tele vagy a vacsorával

Ettől még érdemes valami könnyűt enned, hiszen ez fogja beindítani az anyagcserédet. Ébredés után egy órán belül egyél egy kevés gyümölcsöt. Legközelebb pedig vacsorázz korábban, lefekvés előtt 2-3 órával már ne egyél, mert a szervezeted így fogja tudni megemészteni az elfogyasztott ételt.

... ha délelőtt kardioedzést csinálsz

Fő energiaforrásod a szénhidrát, amely segíti az edzésed. Egyél egy órával edzés előtt, hogy növeld az energiaszinted, viszont kellően meg tudd emészteni az ételt. Válassz zabpelyhet alacsony zsírtartalmú joghurtba keverve, vagy rágcsálj friss gyümölcsöt.

... későn tudsz ebédelni

Válassz lassan felszívódó rostokat és fehérjéket tartalmazó reggelit, így elkerülheted a gyomorkorgást. Jó megoldás, ha egy adag alacsony zsírtartalmú görög joghurtba magas rosttartalmú gabonaféléket keversz, mellé pedig egy nagy marék áfonyát.

... nem bírsz reggel enni

Hogy ne érezd magad rosszul a reggelire elfogyasztott ételtől, guríts le egy pohár könnyen emészthető smoothie-t. Turmixolj össze gyümölcsöket tejjel vagy ásványvízzel, majd idd meg ezt az egészséges és finom keveréket. A gyümölcsökben lévő rostok javítják az emésztést, cukortartalmuk pedig ellátnak energiával, emellett vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaznak. Smoothie recepteket itt találsz.

Szólj hozzá!

Címkék: reggeli gyümölcs edzés energia turmix étkezés müzli cal smoothie

A bejegyzés trackback címe:

https://lifestyleguru.blog.hu/api/trackback/id/tr545119878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása