2013.02.26.
07:45

Írta: haanchee

Topfitt tippek - Formáld a tested tetőtől talpig!

Szeretnéd formában tartani az egész tested? Nem mindegy, hogy csinálod! Haladj testrészről testrészre, hogy egyetlen pont se maradjon ki.

Agy: Ha szeretnéd csökkenteni a migrént és a kellemetlen fejfájást, kezdj el rendszeresen futni, kutatások szerint ugyanis ez a mozgásforma 40 százalékkal csökkenti a fejfájások mennyiségét és intenzitását – fuss hát el a fejfájás elől!

Szemek: Hogy sasszemű legyél, szokj rá a halra! A tengeri herkentyűk ugyanis gazdagok D-vitaminban, fehérjeépítő metioninben és betainben, melyek segítségével elkerülhetővé válik az időskori látásromlást és vakságot okozó szemfenéki meszesedés.

Fogak: A gyönyörű fogakért majszolj mazsolát. Ez az aszalt gyümölcs olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek felveszik a harcot a fogszuvasodást és ínybetegségeket okozó baktériumokkal, így hozzájárulnak a szájüreg egészségéhez.

Mellek: Rágcsálj el minden nap 60 gramm dióbelet, hogy csökkentsd a mellrák kialakulásának kockázatát a csonthéjasban lévő fitoszterolok (növényi zsíradékok), antioxidánsok és omega-3 zsírsavak jótékony segítségével.

Szív: Állj fel a fotelből és szánj időt az edzésre, méghozzá azért, mert heti 5-ször 30 perc testmozgással erősíted a szíved és a keringési rendszered, ezzel 14 százalékkal csökkented a későbbi szívproblémák kialakulásának esélyét.

Törzs: Az erős has- és hátizmok segítik a jó tartást és hozzájárulnak a magabiztos megjelenéshez. Végezz rendszeresen haspréseket és felüléseket fitballon: az instabil eszköz segítségével nagyon hatékonyan erősítheted a hasad, a derekad és a hátad izmait.

topfit.jpg

Kezek: Kend be a kezedet fényvédő krémmel, mielőtt útnak indulsz a műkörmöshöz. A köröm alapanyagának megszilárdítására használt UV fény ugyanis ugyanúgy kiszárítja és károsítja a bőrt, mint a szolárium.

Fülek:  Figyelj oda, milyen hangerővel hallgatod a zenét edzés közben, a túl hangos muzsika ugyanis könnyen halláskárosodást okozhat. Halkítsd le az mp3 lejátszódat, főleg, ha szabadban edzel, hogy halld a környezet zajait.

Hát felső része: Dolgoztasd meg a széles hátizmodat és a nagy rombuszizmodat úgy, hogy súlyzót fogsz a kezedbe, és a derékszögben behajlított karjaidat összezárod a mellkasod előtt, majd kinyitod.

Agy: Élj oxigéndúsan! Légy aktív, sportolj, táplálkozz egészségesen és felejtsd el a cigarettát. Ezzel csökkentheted az olyan krónikus betegségek kialakulásának esélyét, mint a cukorbetegség, a depresszió, és az Alzheimer kór.

Tüdő: Ellenőrizd a C- és E-vitamin beviteledet. Fogyassz vitaminokban gazdag brokkolit, spenótot, citrusféléket, paradicsomot, kivit és mangót, hogy védd a tüdődet a szennyezett levegő káros hatásától, és megelőzhesd a tüdőkapacitás romlását.

Hát alsó része: Masszíroztass rendszeresen! Nem csak kellemes, de enyhíti a hátfájást és javítja a deréktáji mobilitást, valamint segít elkerülni a gyógyszeres kezelést is.

Csípő: Ha rendszeresen órákig a számítógép előtt ülsz mozdulatlanul, megterheled a csípőd, és összetorlódhatnak a derék- és medencetáji csigolyáid. Mozgasd át őket úgy, hogy leülsz a talajra, a talpaidat összeérinted, és igyekszel minél közelebb húzni őket a medencédhez úgy, hogy a térdeid a talajon maradjanak.

Bőr: Fogyassz karotinoidokban gazdag ételeket, például édesburgonyát és sárgarépát, hogy tápláld a bőröd, és egészséges színt biztosíts számára. A karotinoidok sárgás festékanyaga a bőr hámrétegében lerakódva közömbösíti a káros anyagokat, és véd a nap káros UV-sugaraitól is.

Popsi: Kezdd az edzést a feneket formáló kitöréssel és guggolással, így sokkal hatékonyabban dolgoztatod meg a farizmokat, mintha az edzés végén, fáradtan végeznéd ezeket a gyakorlatokat.

Vastagbél: Fogyassz hetente legalább háromszor valamilyen hüvelyest, például földimogyorót, zöldbabot, szójababot, zöldborsót. A bennük lévő rostok javítják az emésztést és tisztítják a bélfalat, így 33 százalékkal csökkentheted a vastagbél-daganatok kialakulásának esélyét.

Térd: Hogy elkerüld a térdsérüléseket és ízületi bántalmakat, fontos, hogy megerősítsd a térd körüli izmokat és a combizmokat – gyaloglás közben például végezz kitöréseket, de a rendszeres futás és kerékpározás is segíthet.

Láb: A talp-, lábujj- és bokaproblémák elkerülése érdekében körültekintően válassz sportcipőt, amely elég hosszú és széles ahhoz, hogy kényelmesen elférjen és mozoghasson benne a lábad, valamint a bokád is jól tartja. 

Fotó: Pinterest

A cikk megjelent a Wellness magazinban.

Szólj hozzá!

Címkék: test fitt vékony active mozgás egészséges alakformálás csinos topfitt acitve

A bejegyzés trackback címe:

https://lifestyleguru.blog.hu/api/trackback/id/tr655105855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása