2012.09.18.
16:01

Írta: haanchee

Finom reggeli, egészséges ebéd, tartalmas vacsora

Íme pár könnyen és gyorsan elkészíthető étel receptje, amelyek hozzájárulhatnak az egészség megőrzéséhez, segíthetik a fogyást, kiegyensúlyozottabbá tehetik az emésztést.

Tuti reggelik

Zabkása lenmaggal, áfonyával és mandulával

Egy kis tálkába tegyünk zabpelyhet, öntsünk rá tejet, adjunk hozzá egy teáskanál lenmagot, egy marék áfonyát és szeletelt mandulát, szórjuk meg kevés fahéjjal és édesítsük egy teáskanál mézzel, majd mikrohullámű sütőben melegítsük össze.

Joghurt bogyós gyümölcsökkel és granolával

A granola zabpelyhet, olajos magvakat és aszalt gyümölcsöket tartalmazó müzlikeverék – ezt keverjük alacsony zsírtartalmú natur joghurtba, majd dobjunk bele mindenféle bogyós gyümölcsöt.

Friss gyümölcssaláta

Kockázzunk fel almát, körtét, banánt, narancsot, mandarint (vagy bármilyen gyümölcsöt ízlés szerint), dobjunk bele szőlőszemeket és bogyós gyümölcsöket, és ízesítsük egy teáskanál mézzel.

Tojásrántotta paprikával

Készítsünk tojásrántottát tojásfehérjéből úgy, hogy hozzáadunk apróra vágott piros és zöld kaliforniai paprikát, de más zöldségekkel, brokkolival és hagymával is dúsíthatjuk.

Tojásos-lazacos szendvics

Halmozzunk sült tojásfehérjét és füstölt lazacot egy teljes kiőrlésű zsemlébe, dúsítsuk paradicsommal és paprikával.

Ebédre és vacsorára is fogyasztható fogások

Sajtos brokkolikrémleves

Hozzávalók:

30 dkg brokkoli, 2 csésze tej, 1/3 csésze liszt, 2,5 csésze kockára vágott ömlesztett sajt, 1 csésze tejszín, 1 húsleveskocka, ½ teáskanál só, ½ teáskanál őrölt fekete bors

Elkészítés:

Főzzük puhára a brokkolit, majd tegyük félre, a vizet ne öntsük ki. Egy fazékban melegítsük fel a tejet, keverjük bele a lisztet és a sajtot, keverjük simára, majd öntsük hozzá a tejszínt és dobjuk bele a húsleveskockát. Ezután adjuk hozzá a brokkolit és egy kevés vizet, sózzuk, borsozzuk, és forraljuk össze.

Paprikás penne

Hozzávalók:

50 dkg penne tészta, 2 evőkanál olívaolaj, 2 vöröshagyma felcsíkozva, 2 gerezd apróra vágott fokhagyma, 3 piros és 2 sárga kaliforniai paprika felkockázva

Elkészítés:

Főzzük ki a tésztát enyhén sós vízben. Hevítsünk olajat egy serpenyőben, dobjuk bele a hagymát, fokhagymát és a paprikát, pároljuk össze őket, hogy megpuhuljanak, majd a keveréket öntsük a főtt tésztára.  

Halas taco

Hozzávalók:

1 teáskanál olaj, 1 felaprított chilli paprika, 1 felaprított póréhagyma, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 csésze csirkehúsleves, 2 nagy, felkockázott paradicsom, 60 dkg laposhal filé, 1 lime, ½ teáskanál őrölt kömény, só, bors, 12 kukorica tortilla

Elkészítés:
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, dobjuk bele a chillit, a póréhagymát és a hagymát, pároljuk, míg enyhén megbarnult, sózzuk, borsozzuk. Öntsük hozzá a húslevest, dobjuk bele a paradicsomot, fűszerezzük köménnyel. Forraljuk össze az alapanyagokat, majd adjuk hozzá a felaprított laposhalat, és ízesítsük a lime levével. Főzzük 15-20 percig, amíg a laposhal teljesen meg nem puhul, pépesítsük össze fillával, majd a masszát töltsük be a felmelegített tortillába, és tekerjük fel.

Csirkesaláta

Hozzávalók:
4 bőr és csont nélküli csirkemell filé, 4 tojás, 1 kockára vágott piros alma, 3 felaprított zöldhagyma, ½ csésze édes-savanyú mártás, ½ csésze majonéz, 3 szár vékonyra szeletelt zeller, 1 ananász darabokra vágva, ¼ csésze apróra vágott koriander, 1 csésze apróra vágott pekándió

Elkészítés:

Főzzük meg a csirkét, csöpögtessük és hűtsük le, majd vágjuk kockákra. Közben a tojásokat főzzük keményre, majd szeleteljük fel. Egy nagy tálban keverjük össze a felkockázott csirkét, a tojást, az almát, a hagymát, öntsük hozzá a mártást és a majonézt, dobjuk hozzá a zellert, az ananászt, a koriandert és a pekándiót, majd keverjük össze alaposan.

Parmezános-brokkolis rakott krumpli

Hozzávalók:

4 nagy sütni való burgonya, 1 kis fej rózsáira szedett brokkoli, 3 evőkanál pirított fokhagyma, parmezános sajtmártás

Elkészítés:

A megmosott, meghámozott burgonyát főzzük meg. A brokkolit is főzzük puhára. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Karikázzuk fel a burgonyát, és rétegezve a brokkolival rakjuk egy tűzálló tálba. Sózzuk, borsozzuk. Öntsük nyakon a sajtmártással, majd süssük 30 percig.

Szólj hozzá!

Címkék: reggeli diéta vacsora étkezés ebéd cook

A bejegyzés trackback címe:

https://lifestyleguru.blog.hu/api/trackback/id/tr94786144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása