2013.05.24.
21:26

Írta: haanchee

Fitneszterem a nappalidban!

Neked is vannak időszakaid, amikor nem jutsz el az edzőterembe, hogy tornázz egy jót? Hívd segítségül az internetet: a világháló tele van jobbnál jobb videókkal, melyek segítségével otthonod kényelmében élvezheted a mozgás örömét. Online fitneszre fel!

Az internet számos „online fitnesztermet” rejt, csak meg kell találnod a számodra megfelelőt. Hogy könnyebb legyen a dolgod, segítünk!

Pörgősöknek

Imádsz ugrálni, pörögni, pattogni, és mindent beleadsz, ha edzésről van szó? Kardiora fel!

Ezt próbáld ki!

-          Írd a Sparkpeople.com/resource/videos.asp url-t a böngészőbe, és máris választhatsz a kardio, bootcamp, kickbox, és jump edzések közül – kérdés, melyikhez van leginkább kedved.

-          Kőkemény bootcamp, izzasztó dance, pörgős kardioedzések videói várnak a BeFit Youtube csatornáján. Írd a keresőbe a BeFit szót, és azonnal indulhat a zsírégetés és alakformálás könnyedén és vidáman.

online1.jpg

Energiabombáknak

Minden vágyad, hogy az edzés végén kifulladva dőlhess el azzal a tudattal, hogy mindent megtettél az alakformálás és az erőnléted érdekében?

Ezt próbáld ki!

-          Kattints a Zuzkalight.com-ra, és csináld végig Zuzanna Light edzésprogramját, a Zwow-t. Menj a Workouts menüpontra, majd a posztok között válassz a teljes testet átmozgató edzésvideók, vagy az egyes testtájakat formáló extra videók közül. Készülj fel, hogy nincs lazsálás, a szuszogás és az izzadás garantált!

-          Cassey Ho fitneszedző is számtalan edzésvideót gyártott, hogy segítsen a formás testre vágyó csajoknak. A Blogilates.com Workout videos menüpontjában válogathatsz a változatosabbnál változatosabb edzésprogramok között: még a Victoria Secret modellek edzéseit is kipróbálhatod – érdemes!

Vékonykáknak

Úgy érzed, elkelne rád egy kis izom, és szeretnéd megerősíteni a felsőtested?

Ezt próbáld ki!

-          Válassz a Physicalfitnet.com erősítő gyakorlatai közül! A Fitness Videos menüre kattintva testrészekre lebontva találod a gyakorlatokat nehézségi szintek szerint besorolva. Vannak eszközös és saját testsúllyal végezhető  mozdulatok, melyek helyes elvégzését mutatják be a videók.  

Meditálóknak

Ha jógával vagy pilatessel lazulnál el, és egyúttal formálnád az alakod, íme a neked való oldalak.

Ezt próbáld ki!

-          A Yogayak.com-on számtalan jógaórát találsz: kezdőknek és haladóknak szóló órák, egyes testtájakra koncentráló gyakorlatsorok várnak, de akár hangulatjavító ászánákat, illetve meditációs videókat is kipróbálhatsz, csak győzd kiválasztani a megfelelőt a csaknem 200 videó közül! Ha pedig relaxálni szeretnél, ahhoz is találsz aláfestő „zenét” vízcsobogás, esőkopogás és cicadorombolás formájában.

-          A  Squidoo.com/free-pilates-videos-online oldalon linkgyűjteményt találsz, melyek segítségével 25 kezdő és haladó pilates videót érhetsz el könnyedén. Sok köztük a teljes testet átmozgató program, de ha csak egy-egy testrészedre koncentrálnál, számos popsit, hasat, combot formáló videót is lelsz.

Táncos lábúaknak

Ha azonnal mozdulsz, ha zenét hallassz, ne keress tovább, táncra fel!

Ezt próbáld ki!

-          Táncolj Keaira LaShae-vel! Keresd meg Keaira csatornáját, a superherofitnesstv-t a Youtube-on, tedd be a zenét, és próbáld ki a zumbát, a hip hop-ot, a booty pop-ot, a reaggae dance-et, vagy rázz egy szexi magassarkús táncot edzés gyanánt! 

online2.jpg

Sietősöknek

Csak fél órád van a mozgásra, de azt szeretnéd hatékonyan és minél intenzívebben végezni? Vagy épp csak egy-egy testrészedet szeretnéd gyorsan átmozgatni?

Ezt próbáld ki!

-          Klikkelj Péntek Enikő weboldalára, a Tornavideo.hu-ra, és válassz a kőkemény testformáló gyakorlatsorok közül. Enikő minden gyakorlatot bemutat, és megadja az egyes mozdulatokhoz tartozó ismétlésszámot, a végrehajtás már csak rajtad múlik. Emellett étkezési és fitnesztippeket is találsz, és ha szeretnél segítséget kérni a mozgáshoz, edzéstervre is feliratkozhatsz.

-          A Youtube-on keress rá a Paleofit TV-re, és válaszd ki arra a testrészre való gyakorlatsort, amit szeretnél keményen megdolgoztatni. A mozgássorokat Vaspál Melinda paleolit blogger két személyi edző srác segítségével állította össze, és maga mutatja be – a végére garantáltan érezni fogod az izmaid.  

Edző a telefonodon/tableteden

Ha olyan edzésprogramra vágysz, amit bárhol és bármikor könnyen elérhetsz az okostelefonodon, próbáld ki ezeket az ingyenes appokat.

-          Nike Training Club: Komplett edzések a teljes testre, vagy az általad választott testrészre kezdő, középhaladó és haladó nehézségi szintekkel, a gyakorlatokat bemutató videókkal.  

-          Daily Workouts: Minden nap más-más gyakorlatsorral mozgathatod meg a tested videós utasítások segítségével. Hasonló alkalmazások a Daily Butt, Leg, Ab, Arm és Cardio elnevezésű appok, ezek az egyes testtájakat formáló gyakorlatokat mutatják be.

-          Fat Burning Yoga: Képekkel és leírásokkal összeállított zsírégető jógagyakorlatok.

-          Sit Ups: Juss el a 0-ról a 100, 150, 200 vagy 250 felülésig – ebben segít az app. Minden nap egy kicsivel többet kell csinálni a felülésből, míg el nem jutsz a vágyott számig. Ugyanilyen a Push Ups, Squats és Pull Ups app is, csak fekvőtámasszal, guggolással és húzódzkodással.

Erre figyelj, ha otthon edzel!

Fogadd meg Barát Gabriella személyi edző tanácsait, ha otthon mozogsz, így elkerülheted a sérülést, és élvezetesen, hatékonyan edzhetsz!

  1. Bemelegítés nélkül ne kezdj edzeni! Többnyire a videó része a bemelegítés, ám ha olyan edzést fogsz ki, ahol nincs, akkor is szánj rá időt, hideg izmokkal dolgozni sérülésveszélyes!
  2. Figyelj a gyakorlatok helyes kivitelezésére és a helyes testtartásra, végezd úgy a gyakorlatot, ahogyan az edző mutatja, ne pedig úgy, ahogy te a legkönnyebbnek érzed. Ha nem vagy biztos a végrehajtásban, nézd vissza a mozdulatokat, és gyakorold be a helyes pozíciót.
  3. A fokozatosság és a mértékletesség az otthoni edzések során is kulcsfontosságú! Tarts megfelelő mennyiségű pihenőt két edzés között: ha kezdő vagy, ez legyen legalább két nap, ha haladó, 24 óra.
  4. Ne feledkezz meg a nyújtásról, még akkor sem, ha fáradt vagy. A levezetés során a pulzus megnyugszik, a megerőltető erősítő munkától kissé összetömörödött izomzatot pedig „visszahúzod” eredeti hosszába. Ezzel felgyorsul a regenerálódási idő, és lehetséges sérülésektől kíméled meg magad.

 A cikk megjelent a Maxima magazinban.

.

Szólj hozzá!

Címkék: torna active mozgás alakformálás online videó

A bejegyzés trackback címe:

https://lifestyleguru.blog.hu/api/trackback/id/tr845316816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása