2013.07.30.
08:04

Írta: haanchee

Zsírmentes test szórakozva? Így csináld!

Sportolj szórakozva, és szabadulj meg könnyedén a fölösleges zsírpárnáidtól a legszórakoztatóbb és egyben legegyszerűbb mozgásformákkal! Nem kell az edzőteremben kínoznod magad, ha fontos számodra a jó alak, válassz inkább a következő sportok és mozgások közül, hogy élvezetes legyen a zsírégetés.

Görkori

Nem csak élvezetes a görkorin száguldás, hanem hatékony is, hiszen szuper edzés a fenéknek és a comboknak, ahogy lököd magad előre a kerekeken. Ha fokozni akarod a hatékonyságot, próbáld ki az intervall korizást: váltogasd a gyors és lassú szakaszokat, hogy még több kalóriát égethess el.

Hatása: 30 perc alatt 425 kalóriától szabadít meg.
(Az elégetett kalóriák száma függ a testsúlytól és a mozgás intenzitásától, így ez egyénenként változó!)

Futás

Az egyik legjobb zsír- és kalóriaégető, alakformáló sport a futás, számtalan jótékony hatása van a testedre. (Hogy pontosan mik, olvasd el itt!) Az intervall edzés itt is remekül működik, váltogasd a sprinteket és a lassú, kényelmes kocogást, hogy még inkább aktivizáld az izmaidat, és megdolgoztasd a keringésed.

Hatása: 375 kalóriát égethetsz el 30 perc alatt.

mozgas1.jpg

Ugrókötél

Mikor ugróköteleztél utoljára? Régen, igaz? Itt az ideje előkeresni az ugrókötelet, és nekiállni pattogni. Nem véletlenül ugrálnak a boxolók is: remekül fejleszti az állóképességet, a keringési rendszert, gyorsaságot és energiát ad ez a mozgás.

Hatása: 340 kalória mínusz fél óra alatt.

Tenisz

Az egyik legszórakoztatóbb mozgás, amit párban űzhetsz. Amellett, hogy a labda után futás megdolgoztatja az alsótestet, az ütések pedig a derekat és a felsőtestet is, javítja a koncentrációt is.

Hatása: 270 kalóriát égethetsz el fél óra alatt.

Tánc

Akár tudsz táncolni, akár nem, érdemes minél többet "buliznod" valamilyen ritmusos, pörgős zenére, hiszen ez a mozgás nem csak formában tart, hanem egyben a hangulatot is azonnal javítja.

Hatása: Fél óra táncolás 220 kalóriát éget el.

mozgas2.jpg

Hulahopp

A hatalmas karikát a derekad körül egyensúlyozva nem csak kalóriát égetsz el, hanem erősíted a hasfalad és a derekad - annál jobban, minél tovább tudod magadon tartani a hulahoppot.

Hatása: 30 perc alatt 300 kalóriától szabadít meg.

(A cikk alapját a Health.com cikke adja.)

Ha szeretnél még több életmód-újdonságról, tippről értesülni, lájkold a LifeStyleGuru Facebook oldalát!

Szólj hozzá!

Címkék: tánc futás active görkori tenisz ugrókötél hulahopp fatb

A bejegyzés trackback címe:

https://lifestyleguru.blog.hu/api/trackback/id/tr145433103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása