2013.02.26.
07:59

Írta: haanchee

Virág-patika sportolóknak

Beütötted, meghúztad, megzúztad? Szeretnéd, ha gyorsan gyógyulna, és nem fájna? Hívd segítségül a természet patikáját! A gyógynövények segítenek!

Ha leégtél – A megoldás: körömvirág

Nem kented be magad fényvédővel, mielőtt a szabadba mentél mozogni, és csúnyán megpirult a bőröd? A körömvirág segít! A narancssárga virágból készült krém antioxidáns hatásának köszönhetően segít a bőrgyulladás csökkentésében, a sebek gyógyításában, hámosítja, puhítja és ápolja a sérült bőrfelületet. A sportruházat okozta kellemetlen kidörzsölődést is hatékonyan kezelheted vele.

Ha beütötted – A megoldás: fekete nadálytő

Beverted a lábad, és most egy csúnya lila folt éktelenkedik rajtad? Vesd be a fekete nadálytőből készült krémet! Segíti a sebgyógyulást és a vérömlenyek, véraláfutások felszívódását, a fekélyek, duzzanatok, zúzódások gyógyulását is. Csonttörés esetén is érdemes használni, mert a gyökeréből készített kivonat borogatásként segíti a hegképződést és erősíti a csontot.

Ha bedagadtak az ereid – A megoldás: vadgesztenye

Egy fárasztó edzés úgy érzed, szét akarnak robbanni a lábadban az erek? Segíts rajtuk vadgesztenyés kenőccsel! Hatóanyagai megnyugtatják a fáradt lábakat, csökkentik a gyulladást, megakadályozzák az ödémaképződést, támogatják az egészséges keringést és rugalmassá teszik az érfalakat, így csökkentik az erek duzzanatát.

kremez.jpg


Ha fájnak az izmaid – A megoldás: rozmaring

Sajog a derekad, fáj a térded, húzódik a combod? Dörzsöld be rozmaringos krémmel a problémás testrészeket, és hamarosan enyhül majd a fájdalom. A gyógynövény hatóanyagai ugyanis fokozzák a helyi vérkeringést, ellazítják az izmokat, csökkentik a gyulladást és az idegfájdalmakat, és enyhítik a reumatikus eredetű fájdalmakat is.

Ha megcsípett valami – A megoldás: árnika

Elfeledkeztél a rovarriasztó krém használatáról, és egy szúnyograjjal futottál össze sportolás közben, most pedig bizsergő csípések keserítik az életed? A hegyi árnika virágzatának kivonata gyorsan képes enyhíteni a rovarcsípések okozta kellemetlen viszketést és gyulladást. Bedörzsölve pedig az izomfájdalmakat is  képes mérsékelni.

Ha izomgörcsökkel küzdesz – A megoldás: levendula

Úgy érzed, kőkemény, görcsös izomkötegeket cipelsz? Masszíroztass levendulás masszázsolajjal, hogy kilazuljanak a merev tagjaid. A levendula enyhe fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása miatt mérsékli az izomfájdalmakat, csökkenti azok fáradtságát, kellemes illata pedig a lelki ellazulást is hatékonyan segíti.

Ha „begyulladtál” – A megoldás: kamilla

Az egyik legismertebb gyógynövényt bármilyen kellemetlen külső gyulladás esetén segítségül hívhatod, legyen az begyulladt köröm, kötőhártyagyulladás, ekcéma, viszkető csípés – a kamillából készült forrázattal bátran borogathatod, kezelheted a problémás felületet, hamar enyhül majd a gyulladás. 

Fotó: Pinterest

A cikk megjelent a Wellness magazinban.

Szólj hozzá!

Címkék: fájdalom active kamilla rozmaring gyulladás vadgesztenye ellazulás görcs körömvirág izomfájdalom húzódás beken árnika fekete nadálytő kidörzsölődés

A bejegyzés trackback címe:

https://lifestyleguru.blog.hu/api/trackback/id/tr765105865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása