2013.07.22.
16:34

Írta: haanchee

500 kilométer futás az állatokért

Az elmúlt években hagyománnyá és egyfajta küldetéssé vált a székesfehérvári Lajkó Csaba számára, hogy hobbiját és szenvedélyét, a hosszútávfutást jótékony céllal kombinálva próbál pénzt, támogatókat gyűjteni egy-egy nemes ügy érdekében, vagy egyszerűen csak a figyelmet felhívni ezekre az ügyekre. Az ultrafutó most az állatvédelem és a felelős állattartás mellé állt kezdeményezésével.

„2013. július 27-e és augusztus 2-a között „Ne előlük, értük fuss” elnevezéssel jótékonysági futást szervezünk futótársaimmal Érd - Tárnok - Budapest - Gödöllő - Cegléd - Szentes - Kiskunfélegyháza - Baja - Szekszárd - Székesfehérvár útvonalon, közel 500 km-t teljesítve. A futás során érintjük a HEROSZ Állatotthon telephelyeit és az érintett városokban található állatmenhelyeket, ahol az alapítványokkal összefogva fogyatékkal élő és egészséges gyermekekkel végzünk közösen pár órás társadalmi munkát. A hét napos megmozduláson több száz futó, kerékpáros becsatlakozása is várható” – nyilatkozta Lajkó Csaba. Az ultrafutó hozzátette: elsődleges céljuk ezzel az akcióval felelősségteljes állattartása, az állatvédelmi törvény betartására és betartatására való figyelemfelhívás, az örökbefogadás népszerűsítése, az állatotthonokban végzett lelkiismeretes munka megismertetése az emberekkel, és felhívás az ott végezhető társadalmi munkákra, önkéntesek toborzása, adományok gyűjtése.

jotekonysagifutas2.jpg

A főszereplő-főszervező, Lajkó Csaba 2005-ben egy gyökeres életmódváltás után „esett szerelembe” a hosszútávfutással, 2006 óta futóversenyeken is indul. Azóta évről évre nagyobb távokat teljesítve szerzett hírnevet és vívott ki magának tiszteletet széles körben, sportberkeken kívül is. Az ultrafutók népes táborához 2009-ben csatlakozott, s az elmúlt esztendőkben számos remek eredményt ért el, kétszer nyerte meg a 24 órás országos bajnokságot, egyszer a 12 órás ob-t. Hazai csúcstartó 355 km-es teljesítménnyel a 48 órás futásban, de nemzetközi szinten figyelemreméltó eredményekkel büszkélkedhet: kétszer teljesítette az ősi hagyományokkal rendelkező Spartathlont (246 km) Görögországban, és a Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaratonon elért 4. helyezése is elismerésre méltó eredmény. Ami Csaba jótékonysági akcióit illeti, – egyebek mellett – futott már az árvízkárosultakért, a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak javára, down-szindrómás és egyéb fogyatékkal élő gyermekekért, valamint a hajléktalanokért is.

Ha kíváncsi vagy, merre haladnak majd a futók, kattints ide, és csatlakozz hozzájuk bátran!

Lajkó Csabáról és korábbi jótékonysági futásairól itt olvasható egy riport.

Szólj hozzá!

Címkék: sport news jótékonyság futás active állatvédelem ultrafutás Pecsenye

A bejegyzés trackback címe:

https://lifestyleguru.blog.hu/api/trackback/id/tr145418889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása