2012.02.14.
09:31

Írta: haanchee

Brokkolikrémleves

Finom, laktató, egészséges, és még a hájméretet sem gyarapítja!

Az egyik kedvenc ételem a brokkoli, és az abból készült krémlevest is nagyon szeretem, havonta egyszer azért elő szokott fordulni nálunk ez az étel. Én így készítem el.

Hozzávalók:

0,5 kg brokkoli
2-3 gerezd fokhagyma (ki mennyire szereti a fokhagymát, elhagyható, ha valaki nem)
0,5 l tej
10 dkg reszelt sajt (Pannónia vagy trappista) + ha van itthon, akkor egy kis parmezán
só, bors, pirospaprika

Elkészítés: (kb. 25-30 perc a főzéssel együtt)

A brokkolit rózsákra szedem, alaposan megmosom, majd sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezett vízben puhára főzöm (kb. 10-12 perc alatt). A puha brokkolit apránként turmixgépbe dobálom, és a decinként hozzáadott, felforralt tejjel, illetve kb. 1-1,5 dl főzővízzel összeturmixolom. A fokhagymát összepréselve adom hozzá, illetve a reszelt sajtot is melléteszem, azzal is összeturmixolom. Sózom, borsozom, pirospaprikával is megszórom - a fűszerezést ki-ki ízlése szerint végezheti. Ha kész, melegen tálalom pirítós-kockákkal.

Jó étvágyat hozzá!




 

Szólj hozzá!

Címkék: étel recept cook brokkolikrémleves

A bejegyzés trackback címe:

https://lifestyleguru.blog.hu/api/trackback/id/tr374103779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása