Finom, laktató, egészséges, és még a hájméretet sem gyarapítja!
Az egyik kedvenc ételem a brokkoli, és az abból készült krémlevest is nagyon szeretem, havonta egyszer azért elő szokott fordulni nálunk ez az étel. Én így készítem el.
Hozzávalók:
0,5 kg brokkoli
2-3 gerezd fokhagyma (ki mennyire szereti a fokhagymát, elhagyható, ha valaki nem)
0,5 l tej
10 dkg reszelt sajt (Pannónia vagy trappista) + ha van itthon, akkor egy kis parmezán
só, bors, pirospaprika
Elkészítés: (kb. 25-30 perc a főzéssel együtt)
A brokkolit rózsákra szedem, alaposan megmosom, majd sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezett vízben puhára főzöm (kb. 10-12 perc alatt). A puha brokkolit apránként turmixgépbe dobálom, és a decinként hozzáadott, felforralt tejjel, illetve kb. 1-1,5 dl főzővízzel összeturmixolom. A fokhagymát összepréselve adom hozzá, illetve a reszelt sajtot is melléteszem, azzal is összeturmixolom. Sózom, borsozom, pirospaprikával is megszórom - a fűszerezést ki-ki ízlése szerint végezheti. Ha kész, melegen tálalom pirítós-kockákkal.
Jó étvágyat hozzá!