2012.03.23.
13:45

Írta: haanchee

Házi Hobbits keksz

Nagyon szeretem a Hobbits kekszet, bár az utóbbi időben nem ettem belőle túl sokat, ám ha rágcsálni van kedvem, általában ezt választom. Most süthetnékem volt, találtam Jamie Oliver egyik szakácskönyvében egy kekszreceptet, amit picit módosítottam saját szám íze szerint - és láss csodát, olyan lett, mint a boltban kapható Hobbits keksz! :)

A recept:

125 g vaj
100 g barna cukor
1 tojás
150 g liszt - fele-fele arányban fehér- és tönkölyliszt
60 g zabpehely - ebből akár mehet bele több is
1/4 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál só
3-4 evőkanál kakaópor
1/2 citrom leve

(Ízlés szerint lehet bele akár mazsolát, aszalt gyümölcsöt, kókuszreszeléket tenni, de gondolkodom egy szeletelt mandulával dúsított verzión is).

Elkészítés:

A vajat kissé megolvasztom, hogy könnyen keverhető legyen, majd a többi hozzávalóval együtt egy nagy tálba rakom és robotgéppel simára keverem, az a jó, ha sűrű lesz, ezt liszt és zabpehely pótlásával lehet szabályozni. Ezután a tésztát alufóliára kanalazom, és egy hosszú, kb. 7 cm átmérőjű kukacot csinálok belőle (mint egy szalámi), majd fél órára a mélyhűtőbe teszem. Ha letelt a fél óra, kibontom a kukacot, és a tésztát korongokra vágom. Kissé érdemes a szélüket összenyomkodni, hogy kis kerek és vastag tallérok legyenek belőlük, mert sütéskor lelapulnak és szétfolynak. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom őket, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütöm őket.


 

 

Szólj hozzá!

Címkék: édesség keksz sütemény sütés nassolás cook rágcsálnivaló hobbits

A bejegyzés trackback címe:

https://lifestyleguru.blog.hu/api/trackback/id/tr584335081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása